1 juni 2013
15:00

IFK Uppsala P99

Referat: Lohärads IF Röd - IFK Uppsala P99

Matcherna mot IFK Uppsala är alltid svåra. Förra året mötte vi dom 3 gånger i serine och det blev 3 förluster, IFK gick då igenom serien med 17 vinster och ingen förlust. I årets serie har de hittils 2 st 1-1 matcher (Danmark och Sunnersta). Men vi vann mot IFK när vi mötte dom i höstas i Fyrverkericupen med 1-0. Den segern betydde mycket för oss.

Idag kändes det fokuserat och ett laddat lag på snacket innan matchen och på upprvärmningen, det kändes lovande.
Matchen började mycket bra, det var ett ställningskrig av båda lagen. Båda lagen ville verklien vinna den här matchen. Det var många bra närkamper och en stor vilja.

24:e min tog vi timeout. Det blev bätte efter det, vi jobbade mera som ett lag.
27:e min, 0-1. IFK hade en frispark från vänster sida, där deras duktige mittback #21 nickade in den. Vi missade i markeringen, han stod fri. Det är riktigt kul att se deras #21 spela, han spelar så lugnt och säkert som mittback.
Det kändes som att IFK var det bättre laget under större delar av 1:a halvlek, så det målet var nog rättvist.
34:e min, 1-1. Vi gör en snabbspelvändning där Anton slår en pass i djupet till Kalle, som rullar bollen förbi deras utrusande målvakt. Skönt mål. Bra killar. Det kommer sekunderna innan domaren blåste för halvtid.

I halvitd hade killarna bra snack sinsemellan och tryckte på rätt saker. Vi ledare tryckte på att vi stundtals hade för långt lag och att innermittfältarna kom för djupt ned, i knät på våra mittbackar. Och vi "rensning" hade vi inget folk på mitten. Vi skulle i 2:a lyfta upp laget, hålla ihop lagdelarna bättre.

Vi hade en mycket bra start i 2:a halvlek och skapar en del. IFK känns lite osäkra och slarvar en del. En del frustrationen börjar visa sig hos IFK.
Efter ca 17-18 min börjar IFK ta tag i spelet och skapar en del farligheter. Samt att de började rulla boll mycket bra, vi får jaga en del boll nu.
Sista 10 minuterna är det flera chanser för båda lagen och man ser att båda vill vinna men ingen vill förlora matchen.

1-1 blir slutresultatet och det är ett rättvist resultat. IFK har nu 3 oavgjorda matcher i årets serie. Vi ligger 2:a efter Sunnersta och IFK ligger 3:a (1 poäng efter oss). Sunnersta leder serien med 3 poäng före oss.
Det är alltid lika kul att möta de bästa lagen, de matcherna är något speciellt. Framför allt utvecklas killarna mycket.

Vi gör en mycket bra match idag, kul att se killar.

Vi tackar domaren Stefan och IFK Uppsala för en mycket bra match.
Vi tackar deras alltid trevlige tränare Christer för dagens match.
Vi önskar IFK lycka till i DM finalen mot Sunnersta i augusti, det kommer att bli en sevärd match mellan två mycket bra lag.